#velünkkönnyebb blog

Női szemmel…

avagy a vállalkozói lét lelki oldala

2020. március 04. - KAnett

Amikor arra gondolok, hogy vállalkozás vagy vállalkozóvá válás, egyből az jut az eszembe, hogy arra születni kell. Eddig az én nézetemben két ember létezett: akinek létfontosságú és biztonságot nyújt a havi biztos, fix jövedelem, így a munkavállalói léten túl nem gondolkodik és vannak, akik ezen túllendülve belefognak egy vállalkozásba.

pano_20200227_182932_2.jpg

Vakmerőség? Bátorság? Egy álom megvalósítása?

 

Ez mind lehet egy vállalkozás megalapításának hátterében. Persze ezen túl, hogy egy kicsit visszarángassam magam a földre, vannak, akik kényszerből teszik meg ezt a lépést, mivel az életkörülményük megváltozott, vagy „csak egyszerűen” beleuntak az addigi munkájukba és változásra van szükségük.

A múlt heti női vállalkozói meetupon mindkét oldallal megismerkedhettünk. A két női beszélgetőpartner nem titkolva, sőt okulásképpen, a vállalkozás nehézségeit, buktatóit is felsorolva, elmesélték ezen létforma napos oldalát is.

Már egy ideje érezhető, hogy a nők is kezdenek egyre bátrabbak lenni és belevágnak saját ötleteik megvalósításába. Nem a női egyenjogúság ajtaját döngetve, de azért látszik, hogy még mindig nem egyszerű érvényesíteni a gyengébbik nem akaratát ezen a területen. Persze, tudom, aki nem bírja a terhet, a felelősség felvállalását, a konfliktusokat és még sorolhatnék egy csomó, inkább negatív jelzőt, annak ez a „pálya” bukó vagy ha másra nem is, de lélekerősítésre kiváló.

img_20200227_180816_2.jpg

Az este egyik előadójának, Pozsonyi Zsuzsi, kitchencoachnak  számomra az egyik legmegfogóbb mondata hűen tükrözi a fentieket:

A vállalkozás a legjobb személyiségfejlesztő tréning, amire az ember befizetheti Magát!

Kétségtelenül izgalmas, idegörlő, de közben az ember rengeteg mindent tanul a környezetéről, Másokról és főleg Magáról. Aki egyszer ebbe belevág, egy idő után úgy érezheti, mintha addig valami burokban élt volna – miközben bőven érhették negatív meglepetések a munkahelyén, rengeteg konfliktushelyzetbe keveredhetett és még sorolhatnám -, itt pedig belecsöppen a nagy betűs ÉLETbe, ahol az elején egyedül kell megküzdenie mindennel és mindenkivel. Egy fokkal „könnyebb” a helyzet, ha társsal/társakkal vág bele az ember az ismeretlenbe, de így sem tudja elkerülni a szembesítést önmagával szemben, hogy mik azok a területek, amiben még van mit fejlődnie. Személyiségfüggő, hogy ezeket ki hogyan éli meg: van, akit ez eltántoríthat a céljai megvalósításában és van, akit ösztönöz.

img_20200227_183826_2.jpg

A rendezvény másik előadója, az Origi egyik alapítója, Szalai Rita a kicsit klasszikusnak mondható, több évnyi multinál eltöltött év után állt fel és fogott bele társas vállalkozásukba. A korábbi munkahelytől való távozás oka igen sokszínű lehet: a monotonitás, a cég rugalmatlansága, személyekkel való konfliktus rendezésének elmaradása, fejlődési lehetőség hiánya, esetleg családi körülmények megváltozása…és még ki tudja mi minden, széles a skála.

Ez a rendezvény azt is bebizonyította, hogy nagy az igény az ilyen eseményekre itt Fehérváron, mert azért valljuk be őszintén, bár a nők szeretik erősnek mutatni magukat (sőt azok is természetesen, ez nem kérdés :)), de tudnak elveszettek lenni, amikor szükségük van egy kis inspirációra, egy újabb kis lendületre, hogy aztán a

csillagokat is lehozzák az égről.

 

Köszönet a Konnektor Fehérvárnak a rendezvény megszervezéséért és az Input Programnak a szakmai együttműködést!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha szeretnél többet megtudni a témáról keress minket bátran vagy kövess minket itt:

facebook-icon-transparent-background-3.png

  https://facebook.com/KDRIU.CTRIA/

 

instagram-logos-png-images-free-download-2.pnghttps://www.instagram.com/easierwithus/

 

_pngtree_twitter_icon_3584901wwfw.png https://twitter.com/KdriuKft

 

iconfinder_square-linkedin_317725.png

https://www.linkedin.com/in/ctria-hungary-928331179/

 

iconfinder_youtube_317714.png

https://www.youtube.com/channel/UCzT28IVrDP7LVSHO51BMdrg

 

 

Kovács Anett

A bejegyzés trackback címe:

https://kdriu.blog.hu/api/trackback/id/tr6015501696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása