#velünkkönnyebb blog

Online meeting etikett

Avagy mit illik és mit nem egy virtuális találkozó alatt?

2020. március 24. - KDRIÜ Blog

A koronavírus terjedésével egyre több olyan iparág is használni kezdte az ONLINE MEETING adta virtuális találkozási lehetőségeket, amelyek ezidáig nem igazán mozogtak otthonosan ebben a környezetben.

Egy kis segítség gyanánt összeszedtük a 7 LEGFONTOSABB SZABÁLYT, amire érdemes odafigyelni, ha részt veszel egy ilyen online összejövetelen.


webinar-3199164_1280.jpg

1. Papírra jegyzetelj, ne nyomkodd a billentyűzetet!

A gépelés hangja nemcsak zavaró lehet a többi résztvevőnek, hanem el is vonja a figyelmet, hiszen amíg írsz általában jobban figyelsz arra, amit jegyzetelsz, így lemaradhatsz fontos információkról.

2. Öltözz fel!

Az otthoni munkavégzés egyik a legnagyobb előnye a kényelem, azonban ebben is lehet túlzásokba esni. Tiszteld meg a kollégáidat azzal, hogy nem pizsamában kapcsolódsz be a beszélgetésbe.

3. Ügyelj a környezetedre!

Könnyen elveszhetnek az ötletek vagy hamar elmúlhat a megbeszélés komolysága, ha a háttérben lévő tárgyak, kisállatok, családtagok elvonják a figyelmet! Továbbá legyen elég fény abban a helyiségben, ahol a megbeszélés alatt vagy.

4. Némítsd le a mikrofonodat, amikor nem te beszélsz!

5-6 főnél több résztvevős meetingen egy idő után nagyon zavaró tud lenni, ha az összes résztvevő mikrofonja él és folyamatos háttérzajok szűrődnek be a beszélgetésbe. Ez ellen az a legjobb megoldás, hogy kikapcsolod addig a mikrofonodat, amíg nem beszélsz!

5. Ne félj beszélni!

Amikor egy olyan meetinghez csatlakozol, ami már tart, illik üdvözölni a résztvevőket, de csak úgy, hogy ne szakíts félbe senkit! Másodszor pedig tisztán, érthetően és az átlagosnál egy kicsit hangosabban kell beszélni a mikrofonba, hogy biztosan hallható legyél!

6. Ne egyél a meeting alatt!

Nem illik tele szájjal, illetve csámcsogva részt venni a megbeszéléseken, továbbá érdemes a meeting előtt bekapni egy-két falatot, hogy ne a folyamatosan korgó gyomrodat hallják a résztvevők és te is megfelelően tudj koncentrálni.

7. Ne kalandozz el fejben!

Bár nagyon csábító egy-egy online meeting alatt gyorsan átböngészni a beérkezett emaileket vagy chatelni valakivel, mégse tedd! Ha nem figyelsz, lemaradhatsz kulcsfontosságú információkról, illetve nem tudsz érdemben hozzászólni a beszélgetéshez.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha szeretnél további hasznos információkat megtudni, akkor keress minket bátran vagy kövess minket itt:

facebook-icon-transparent-background-3.png

  https://facebook.com/KDRIU.CTRIA/

 

instagram-logos-png-images-free-download-2.pnghttps://www.instagram.com/easierwithus/

 

_pngtree_twitter_icon_3584901wwfw.png https://twitter.com/KdriuKft

 

iconfinder_square-linkedin_317725.png

https://www.linkedin.com/in/ctria-hungary-928331179/

 

iconfinder_youtube_317714.png

https://www.youtube.com/channel/UCzT28IVrDP7LVSHO51BMdrg

 

Kinizsi Gábor

 

 

A blogbejegyzés Lindsay Crafford írása alapján készült.

Kép: pixabay.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kdriu.blog.hu/api/trackback/id/tr3515552258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása