#velünkkönnyebb blog

Két méteren is túl….

2020. március 24. - KAnett

Mindannyian szeretünk vásárolni. A kedvenc üzletünkben, vagy akár egy piacon, ahol nemcsak szuper friss árukkal szerelkezünk fel, hanem találkozunk, beszélgetünk, válogatunk, érintkezünk. Épp ezt szeretjük benne. Van kedvenc pékünk és pékségünk, van kedvenc zöldségesünk, sokunk ragaszkodik a bevált sajtokhoz, szalámihoz és sonkához. Egy bizonyos életkor felett szeretjük ugyanott venni a tojást, nem mindegy, hogy ki süti a rétest...Ugye mennyi minden? Ez most kicsit változik.

shelley-pauls-g7wdvr8rdpg-unsplash.jpg

Engedjétek meg, hogy elméletben eljátszunk azzal a gondolattal, hogy milyen feltételei vannak mindennek a megváltozott körülmények között. Hogyan maradhatunk a továbbiakban is kapcsolatban a termelőkkel, ha már a két méter távolság sem elég. Igen, a webshop nagyon jó ötlet! De nem biztos, hogy mindenkinek van ehhez tudása, kedve, ideje, kapcsolatai és marketingje.

Van azonban más megoldás, KOSÁRKÖZÖSSÉGNEK vagy SZATYORKÖZÖSSÉGNEK is hívják. Keressetek rá! Szuperül működik több helyen Magyarországon.

 

Úgy formálódhat így egy közösség, hogy közben megtartjuk egymástól a távolságot. Szeretném hangsúlyozni, hogy nem új, amiről itt szó lesz, csak a körülmények újak, amik életre hívhatnak újabb és újabb kosár/doboz vagy szatyor közösségeket.

Mik az előnyök?

  • Otthonról rendelsz.
  • A kedvenc termelődtől rendelsz.
  • A termelők továbbra is el tudják adni a termékeiket -> nem csődölnek be.
  • A pénzügyi tranzakciók online intézhetők.
  • A szükséges személyes kontaktusok száma töredékére csökken.
  • Környezettudatosak lehetünk.
  • Megerősíthetjük az eddigi közösséget.

 blur-book-box-boxes-286748.jpg

Első lépés egy jó adatbázis. Mondjuk egy google drive-on elérhető és szerkeszthető táblázat, amiben termelők szerint benne vannak az adott héten megrendelhető termékek, a mennyiségi egység (pl. egy csokor retek, 10 darabonként tojás, 2,5 dl-es lekvár, 50 dkg savanyúság…..stb.), és az árak. Ez az adatbázis online hozzáférhető, a vásárlók által szerkeszthető, mely egyben a rendelés leadását is jelenti egy adott határidőig. A termelők ekkor megnézik a rendeléseket, és név szerint, árakkal ellátva elkészítik a kis csomagokat. Eddig még nem találkozott senki senkivel.

A megrendeléseket a termelők egy adott helyre szállítják (első kontaktus). Itt szüksége van néhány önkéntes munkájára, hogy a termelőktől beérkezett csomagokat, megrendelés szerint összerakja (Teri néninek: 1 csomag retek, 3 kg alma, 1 szál kolbász, 1 kis vödör savanyúság), ezen a helyen további találkozások történnek, de csak 2-3 fő találkozik, betartva az előírásokat (kesztyű, maszk, fertőtlenítés). A megrendelések dobozba (papír!!!) kerülnek az árral együtt. Ezeket a dobozokat veszik át a vásárlók, szintén betartva a szabályokat (a vásárlók az egész folyamatban csak itt jelennek meg személyesen).

yu-hosoi-vir3a0rx18w-unsplash.jpg

A fizetés pedig online lehetséges. Itt több megoldás is van: fizethetünk közvetlenül a termelőknek, ez kissé bonyolult szerintem, vagy átutaljuk egy összegben a megrendelés díját az egész folyamat koordinálójának, aki, a termelőktől kapott árak alapján egy összegben utal minden termelőnek minden héten.

Rengeteg előnye van! Tovább is fejleszthető!

Mit gondoltok?

Vigyázzunk egymásra és óvjuk meg a vállalkozásokat!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha szeretnél többet megtudni a témáról keress minket bátran vagy kövess minket itt:

facebook-icon-transparent-background-3.png

  https://facebook.com/KDRIU.CTRIA/

 

instagram-logos-png-images-free-download-2.pnghttps://www.instagram.com/easierwithus/

 

_pngtree_twitter_icon_3584901wwfw.png https://twitter.com/KdriuKft

 

iconfinder_square-linkedin_317725.png

https://www.linkedin.com/in/ctria-hungary-928331179/

 

iconfinder_youtube_317714.png

https://www.youtube.com/channel/UCzT28IVrDP7LVSHO51BMdrg

 

Baráth Gabi

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kdriu.blog.hu/api/trackback/id/tr2415546008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása