#velünkkönnyebb blog

Hulladékmentes Valentin Nap

2020. február 14. - KDRIÜ Blog

Az utóbbi időben azt vettem észre a környezetemben élőkön, hogy úgy érzik, egyre jobban kezdik elveszíteni a varázsukat az ünnepek. A rengeteg inger, a tömérdek információ, kép, szöveg, videó, amely nap mint nap ér bennünket, kiöli belőlünk azt a szándékot, hogy próbáljuk megélni a pillanatot. Különösen igaz ez azokra a mesterségesen kialakított "ünnepekre, jeles napokra, amelyek az utóbbi egy-két évtizedben jelentek meg. Ezek közül is talán listavezető a Valentin Nap, amelyhez mindenki viszonyul valahogy.
hulladekmentes_kicsi.png

Sokakból a karácsonyhoz hasonlóan kényszeres vásárlást hozza ki. De biztos, hogy jó ötlet hazaállítani egy újabb parfümmel? Egy sokadik ékszerrel? Lehet másképpen is megélni ezt a napot, úgy, hogy közben nem növeljük tovább a kacatos doboz tartalmát, mégis élményt, emléket ajándékozunk.

Nemsokára lejár a munkaidő, bezárnak a boltok és neked semmi kedved nincs ötlettelenül róni az üzleteket? Ne tedd! Íme néhány ötlet, ami nem kerül szinte semmibe, mindenkinek kéznél van és fenntartható, hulladékmentes Valentin Napi ajándék lehet :)

KÖZÖS VACSORA

A Jolly Joker, hiszen ma este is vacsoráztok. Ugorj be a sarki kisboltba, vegyél néhány hozzávalót és rakj össze egy könnyű esti finomságot. Ha egy kis változatosságot szeretnél, akkor szerezz be egy olyan köretet, amit nem esztek minden nap. Ötletekért keresd fel az online recepttárakat. Ja és az üveg bort ne felejtsd el a vacsi utáni beszélgetés mellé!

VETÍTÉS A KÖZÖS FÉNYKÉPEKBŐL

Biztos vagyok benne, hogy az elmúlt hónapokban, években legalább 500 képet készítettél a telefonoddal. És ezekből mennyire emlékszel? Na ugye. Itt a remek alkalom, hogy felmásold őket a gépedre. Dőljetek hátra és nosztalgiázzatok, nevessetek a közös emlékeken.

TÁRSASJÁTÉK

Mikor játszottatok utoljára? Nem, nem a gyerekkel való tegnap esti játékra gondolok. Kettesben. Csak te és ő. Poroljátok le a Gazdálkodj Okosant és indulhat a vérre menő csata. Aki veszít, az mosogat 3 hétig...

KÉZZEL KÉSZÍTETT AJÁNDÉKOK

Már végigböngészted az összes Valentin napi ajándékötletet, de semmi nem tetszik? Minden sablonos, tucat? Lehet, hogy ez egy jel, hogy nem véletlenül nem találtál semmit, ami tetszik. Fél óra ráfordítással egyedi ajándékot készíthetsz újrahasznált anyagokból. Nekem a randi üveg a kedvencem. Hozzávalók: 1 közepes befőttes üveg, színes filctollak vagy tollak, színes zsineg, fagyipálca vagy papírcetlik. Elkészítés: 1. Díszítsd ki a befőttes üveget tetszés szerint, nem a design a lényeg, hanem a funkció. Írj rá filctollal egy-két vicces szót, amit csak ketten értetek. 2. Írj fel mókás kívánságokat a fagyipálcára vagy a cetlikre, pl. nézzünk meg egy rajzfilmet, tanítsunk egymásnak valamit, hozz egy jégkrémet, nézzük meg a naplementét, stb. Számos jó ötletet találsz a neten.

Mint láthatod, a kevesebb több. Sokszor nem érdemes túlgondolni a dolgokat. Szerezz örömöt hulladékmentesen! Boldog együtt töltött perceket kívánunk!

KG

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kdriu.blog.hu/api/trackback/id/tr10015474460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása