#velünkkönnyebb blog

Műanyagmentes nyaralás

2020. szeptember 18. - KDRIÜ Blog

Júliusban kiemelt hangsúlyt kapott az életünkben az egyszerhasználatos műanyagok helyettesítése. Különösebb erőfeszítés nélkül sikerül azóta is tudatosan, dobozokkal és saját textil szatyrokkal elindulni vásárolni, a műanyag palackok helyett a kulacsra igent mondani, az elviteles kávét műanyag tető nélkül elhozni és a tízórait és ebédet saját dobozokba pakolni.

mmny.jpg

Nem nézünk árgus szemekkel azokra, akik nem így csinálják és nem várjuk mindenhol, hogy hasonló körülmények vegyenek körül bennünket, ezért is okozott nagy meglepetést a nyaralás. A helyszínt nem tudatosan választottuk, egyszerű kíváncsiság fűtött bennünket, amikor meglátogattuk a sarudi Élményfalut.

Nem csekkoltuk előtte, hogy hova megyünk, csak megálltunk, mert hallottunk róla pár infót. Leparkolni egy szántóföld szélén lehetett, viszonylag kis táblák mutatták, hogy hol is van a bejárat, de nem csalódtunk, SŐT!!!

kalandpart-strand.jpg

Egy kényelmes, tágas, homokos, minden korszerű vízi eszközzel felszerelt strandot képzeljetek el a Tisza-tó partján, a gáton túl pedig, kávézók, fagyizók, étterem (nem klasszik strand kajákkal), kerékpár kölcsönző, kajak, kenu, sup kölcsönző, öltözők, mosdók, árnyékos, függőágyas pihenők sorakoznak.

Talán más is így van ezzel, mi a strandon mindig megéhezünk. Ahogy beállítunk a sorba, először egy üveggyűjtő kukára lettünk figyelmesek, még gondoltam is, te jó ég van itt olyan ember, aki nem műanyagból iszik? Ok. Mentünk tovább, majd, amikor a rendelésünket átadták, igazán leesett az állunk.

wooden-table2.jpg

Papírtálca, fa evőeszköz, komposztálható doboz a savanyúságnak és a gyümölcslevesnek, továbbá a sörnek, bornak, üdítőknek, rövid italoknak és a kávénak. A szívószál szintén lebomló, a hulladékot pedig szelektíven gyűjtetik veled, menő ábrák és feliratok figyelmeztetnek arra, hogy mit hová kell dobnod. 

Váááóóóó! Számomra ez volt az első olyan étterem, ahol minden „zöld” volt és nem volt ettől drágább.Hogy jó érzés volt-e egy hónap jancsárkerti műanyagmentes kampányolás után ezt megtapasztalni? NAGYON!!!!

 

Baráth Gabi

 

Képek forrása: https://elmenyfalu.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://kdriu.blog.hu/api/trackback/id/tr2316205798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása